دستگاهی که قابلیت انتقال اطلاعات به صورت بی سیم از انواع اسمارت فون  و لپتاپ به صفحه نمایش را دارد. این سخت افزار دارای سیستم مستقل WiFi بوده و نیازی به مودم یا روتر بی سیم دیگری نخواهد داشت. در ادامه به بررسی دقیق تر این سخت افزار و تکنولوژی آن میپردازیم. شاید بتوان نمونه موفق این تکونولوژی را دانگل کروم کست دانست که گوگل بعد از معرفی آن دنیای جدیدی بر روی کاربران باز کرد و مثل همیشه همه را شگفت زده کرد. کروم کست ، شاید اولین دانگل انتقال تصویر وایرلس نباشد ، اما به طور قطع اولین دانگل با قیمت پایین و مناسب برای انواع محیط ها و نیازها بود که توانست بسیار زود جای خود را در میان کاربران باز کرده و اکثر نیازهای آن ها چه شخصی و چه تجاری و حرفه ای را برطرف کند. اما این پایان ماجرا نبود ! شاید Chromecast در ابتدا توانست بسیار خوب عمل کند و خود را دانگل کامل و بی نقصی جلوه دهد اما نیازهای کاربران هیچوقت تمامی ندارد و دائم بیشتر و بیشتر می شوند و محدودیتهایی که دانگل های کروم کست داشتند نمی توانستند تمامی نیازهای کاربران را پوشش دهند. دانگل های ایزی کست EZCast خیلی زود توانستند خود را به عنوان یک دانگل کاربردی و مقرون به صرفه معرفی کرده و بخش بزرگی از بازار را بدست بیاورند. تنوعی بالایی که در محصولات شرکت EZCast وجود دارد دست کاربر را برای انتخاب باز گذاشته و شما می توانید با توجه به نیاز و هزینه تان دانگل مورد نظرتان را انتخاب و استفاده کنید. به غیر از ایزی کست و کروم کست ، دانگل های دیگری مانند انواع دانگل انی کست یا Mirascreen و … تولید می شوند که همگی کارکردی مشابه دارند و به دانگل انتقال تصویر موبایل به تلویزیون معروفند که دلیل آن سهولت استفاده و هزینه پایین آنها است.

چگونه به صفحه نمایش وصل می شود ؟

اتصال این دانگل ها به صفحه نمایش بسیار ساده است. شما می توانید دانگل را به صورت مستقیم و یا توسط یک رابط افزایش اچ دی ام ای به پورت HDMI تلویزیون یا ویدئو پروژکتور خود وصل کنید. در صورتیکه صفحه نمایش شما از ورودی HDMI برخوردار نبوده و دارای ورودی های آنالوگ یا DVI و VGA می باشد می توانید از انواع مبدل ها مانند تبدیل HDMI به VGA یا دستگاه تبدیل HDMI به AV برای اتصال دانگل به صفحه نمایش استفاده کنید. برق دانگل های معمولا توسط یک آداپتور USB از نوع 5V 1A تامین می شود که توسط کابل USB به دانگل متصل می شود. البته یک سری از دانگل ها مانند دانگل EZCast 4K  از قابلیت MHL پشتیبانی می کنند که اگر تلویزیون شما هم از این قابلیت پشتیبانی کند دیگر نیاز به برق جداگانه نداشته و با اتصال دانگل به پورت HDMI برق دستگاه تامین می شود.


انواع دانگل انتقال تصویر :

دانگل های انتقال تصویر وایرلس دارای مدل های مختلف می باشند که تفاوت این دانگل های در پشتیبانی نرم افزاری ، شبکه WiFi ، چیپ پردازنده ، حافظه رم و حافظه Nand آن ها می باشد که هرکدام می توانند عامل تعیین ننده و مهمی در انتخاب و خرید یک دانگل انتقال تصویر مناسب باشند.

پشتیبانی نرم افزاری : 

یک سری از دانگل های انتقال تصویر مانند دانگل Anycast یا Allcast و مشابه آنها که عموما دارای چیپ های Rockchip و AM8252 می باشند، مخصوص گوشی و تبلتهایی هستند که از قابلیت Screen Mirroring پشتیبانی می کنند . این دسته از دانگل ها از نرم افزار خاص و واحدی پشتیبانی نمی کنند. سری دیگر دانگل ها که از نرم افزار پشتیبانی می کنند مانند دانگل EZCast 2 یا دانگل EZCast band 1 که از نرم افزار EZCast پشتیبانی می کنند را می توان برای انواع موبایل ، تبلت و لپتاپ با انواع سیستم عامل ها استفاده کرد و محدودیتی نخواهید داشت.

شبکه WiFi :

شبکه وای فای دانگل ها یکی از گزینه های مهم برای خرید دانگل می باشد. عموما برای کارهای خانگی کاربر ترجیح می دهد از دانگل انتقال تصویر با شبکه وای فای 2.4 گیگاهرتز استفاده کند که هزینه کمتری دارد اما برای محیط های آموزشی و تجاری کاربران برای اتصال پایدار ترجیح می دهند از دانگل های انتقال تصویر با شبکه 2.4 و 5 گیگاهرتز استفاده کنند که انتقال تصویر پایدارتر با سرعت بهتر و بالاتری دارند.

حافظه Ram : 

دانگل های HDMI عموما از رم های 128 ، 256 و 512 مگابایت استفاده می کنند که رم آنها بر اساس قابلیت ها و امکانات و همچنین کیفیت پخش آنها متفاوت است.

پشتیبانی از سیستم عامل :

پشتیبانی از نرم افزار انتقال تصویر مانند نرم افزار EZCast ، تحت تمام سیستم عامل های ویندوز ( نسخه 7 به بعد ) ، اندروید ، iOS ، Mac OS X و لینوکس قابلیت استفاده دارد . اما اگر دانگل از نرم افزار پشتیبانی نکند ، توسط سیستم عامل های اندروید ، iOS و ویندوز 10 ( درصورت پشتیبانی شبکه WiFi از میراکست ) پشتیبانی می شود.

استفاده از دانگل انتقال تصویر برای انواع گوشی ها و تبلت ها بسیار راحت تر و مقرون به صرفه تر از مبدل و کابل می باشد. پیش از این برای انتقال تصویر از موبایل و تبلت به تلویزیون یا ویدئو پروژکتور ، حتما باید از کابل و تبدیل مخصوص استفاده می کردید که دردسرهای فراوان و خاص خود را داشت. مشکلاتی مانند انتخاب مبدل MHL سازگار با اسمارت فون اندرویدی ، طول کوتاه مبدل ها و نیاز به تبدیل های جداگانه برای افزایش متراژ کابل ، هزینه بالای کابل مخصوصا برای آیفون و آیپد ، عدم سازگاری بعضی از گوشی ها با مبدل ها و بسیاری از مشکلات دیگر که همگی این موارد باعث می شود تا دانگل را جایگزین کابل و مبدل کنیم. چرا که این دانگل ها از انواع سخت افزارها و سیستم عامل های پشتیبانی می کنند.

امنیت بالا : 

فرض کنید قرار است به دفتر مشتری یا یک کلاس آموزشی بروید و یک فیلم و عکس تبلیغاتی یا فایل پاورپوینت را برای مشتری و کاربر خود ارائه دهید. راه حل چیست ؟ اجرای فیلم و فایل پاور پوینت بر روی گوشی و تبلت یا کپی کردن فایل بر روی فلش و سی دی و آن را در اختیار افراد دیگر قرار دادن ؟ بی شک این بدترین انتخاب است.  با این کار امنیت اطلاعات خود را به خطر می اندازید به علاوه اینکه ظاهر خوشایندی هم نخواهد داشت. راه حل جایگزین ؟ استفاده از دانگل HDMI ! جابجایی و حمل و نصب این دانگل ها به واسطه ابعاد بسیار کوچک و وزن پایین آن بسیار راحت بوده و به راحتی می توانید برای ارائه اطلاعات خود با امنیت بالا از آن در هر محیطی استفاده کنید که علاوه بر تامین امنیت اطلاعات ، پرستیژ کاری خود را هم حفظ کرده اید.