از آنجایی که کارت کپچر از دستگاه‌های شما جدا است، می‌تواند محتوا را به گونه‌ای ضبط کرده و برای پخش استریم آماده کند، بدون اینکه به رایانه یا کنسول بازی شما فشاری وارد شود، کیفیت را حفظ کند. بنابراین، کیفیت بازی عالی و بدون تاخیر را دریافت خواهید کرد در حالی که همزمان محتوای واضح را برای استریم ضبط می‌کنید. به علاوه، در حین انجام این کار، دستگاه شما بیش از حد گرم نخواهید شد.

انواع کارت کپچرها

دو نوع اصلی کارت کپچر وجود دارد: اکسترنال و اینترنال. کارت کپچرهای اینترنال یا همان داخلی به مادربرد داخل یک رایانه رومیزی بازی متصل می‌شوند. این فرمت به عنوان کارت توسعه اتصال اکسپرس (PCI-E) از اجزای جانبی یاد می‌شود.

کارت کپچرهای اکسترنال یا خارجی به دستگاه‌های شما در خارج متصل می‌شوند. آنها می‌توانند از چند اتصال کابل مختلف استفاده کنند، اما بسیاری از آنها از طریق یک کابل HDMI به دستگاه بازی متصل می‌شوند و اطلاعات را از طریق یک کابل USB به رایانه استریم ارسال می‌کنند. این نوع از کارت کپچرها برای استریمرهای باتجربه و حرفه‌ای که از کارت کپچرهای اولیه ارتقا یافته‌اند، بهترین هستند. از کارت کپچرهای اکسترنال که بسیار پرطرفدار بوده و از کیفیت بالایی برخوردار هستند میتوان به کارت کپچر مایجیکا MyGica U800 II , کارت کپچر ایزدکپ EZCap 269 4K و کارت کپچر Ezcap 326 GAMEDOCK ultra نام برد .

کارت کپچر مایجیکا MyGica U800 II و کارت کپچر ایزدکپ EZCap 269 4K برای استفاده در سالن‌های کنفرانس بسیار مناسب هستند و برای خروجی تصاویر مورد استفاده قرار میگیرند. کارت کپچر مایجیکا MyGica U800 II که دارای آداپتور میباشد و از رابط USB جهت تامین ولتاژ استفاده نمیکند از ویدیوهای Full HD و HDMI 4K@30 پشتیبانی میکند. کارت کپچر ایزدکپ EZCap 269 4K از تصاویر ورودی 4K@60p و خروجی 1080P60 full HD پشتیبانی میکند. این کارت کپچرهای اکسترنال برای استریم تصاویر ویدیویی از قبیل کنسول‌های PS4 و XBOX 360  یا دوربین فیلمبرداری و ... مورد استفاده قرار میگیرند. 

یکی دیگر از کارت کپچرهای اکسترنال، کارت کپچر ای زد کپ EZCap 326 است که برای استریم و لایو استریم تصاویر ویدیویی مانند کنسول‌های PS5 و XBOX one بسیار مناسب میباشد. EZCap 326 دارای قابلیت استریم بسیار سریع با نرخ فریم بالا تا 120 fps برای سیگنال های Full HD است که بهترین کیفیت را به شما ارائه میدهد. با سرعت بالا این کارت کپچر از تصاویر 4K@30P پشتیبانی میکند و قابلیت ضبط p120 Full HD1080 را دارا میباشد. 

وقتی صحبت از نرم افزار به میان می‌آید، لپ تاپ‌های بازی و دسکتاپ‌ها باید بتوانند سیگنال‌های دریافتی از کارت کپچر را قبل از پخش استریم فشرده و تبدیل کنند. برخی از کارت کپچرها نرم افزار مخصوص به خود را دارند و برخی با برنامه‌های نرم افزاری استریم کار می‌کنند. اگر یک نرم افزار آماده دارید، باید مطمئن شوید که کارتی که خریداری می‌کنید با آن نرم افزار سازگار است یا خیر. بهتر است از کپچر کارتهایی استفاده کنید که از سیستم UVC پشتیبانی میکنند ( نصب خودکار بدون نیاز به نصب نرم افزار که امکان استفاده از دوربین بجای وب کم را مهیا میکند ) .

نکات مورد نیاز برای خرید کارت کپچر :

هنگام انتخاب یک کارت کپچر برای رایانه شخصی، ابتدا باید بین یک مدل اکسترنال یا اینترنال تصمیم بگیرید. کارت کپچر اینترنال می‌تواند سریع‌تر باشد، اما نصب آن ممکن است کمی سخت باشد البته اگر درباره فناوری مختص به آن آگاهی نداشته باشید و حتمت نیاز به کیس دارد و روی لپ تاپ نصب نمیشود . اگر اینطور است یا فقط می‌خواهید در آینده انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشید، ایده خوبی است که با یک کارت کپچر اکسترنال شروع کنید.


در مرحله بعد، باید به قابلیت‌های رزولوشن و سازگاری نرم افزار توجه کنید. هنگام بررسی رزولوشن، حتماً محدودیت‌های پهنای باند روتر خود را در نظر بگیرید. حتی اگر کارت شما قادر به پخش با کیفیت 4K باشد، بسیاری از اتصالات اینترنتی قادر به آپلود با آن رزولوشن نیستند؛ پس دقت کنید تا هنگام خرید وجه اضافه بابت قسمتی از کپچر که برای شما کارآیی ندارد نپردازید !